06-24375268/075-7850047       personaltrainerforhealth@gmail.com               

Immuunsysteem versterken

Immuunsysteem versterken

Een aantal tips om je immuunsysteem te versterken.

In de media wordt helaas weinig gesproken over je immuunsysteem versterken terwijl dit zo extreem belangrijk is.  Een goede afweer zorgt ervoor dat je lijf veel aankan en ziektes/ bacteriën/ virussen bestrijdt.

1. Focus je op een gezonde nachtrust waarbij je genoeg diepe slaap momenten hebt. Tussen de 7 en 9 uur is voldoende voor volwassenen. Je immuunsysteem wordt verstoord als je te weinig kwalitatieve slaap hebt. Een uur minder slapen heeft al een vergrootte kans om ziek te worden. Creëer een vast slaapritme en zorg voor een ontspannend avondritueel zodat stress je niet teveel energie geeft. Vermijd s’avonds teveel (blauw) licht zodat je melatonine hormoon goed afgegeven kan worden en je lekker kan slapen. Drink ook geen cafeïne drankjes na 15.00 uur. Een magnesium supplement in de avond kan ook bijdragen aan een goede nachtrust. Dit komt doordat magnesium neurotransmitters activeert die verantwoordelijk zijn voor het ontspannen van lichaam en geest. Hierdoor ervaar je een diepere slaap en kan je beter in slaap komen.

2. Het eten van snelle suikers verlaagt direct je immuunsysteem. Als je zoveel thuis zit is het wellicht lastiger om gezond te blijven eten maar haal suikerrijke producten zo min mogelijk in huis. Geef je gezondheid prioriteit en weet waarvoor je dit doet. 

3. Geef je immuunsysteem een boost met extra groente en fruit. Biologische slowjuiced sapjes met maar liefst 400 gram groente zijn de perfecte toevoeging en nog lekker ook. Je kan ze in je vriezer bewaren of een aantal dagen in je koelkast (ze worden direct ingevroren na het persen). Er zijn ook shotjes te koop speciaal voor je immuunsysteem met bv. knoflook (natuurlijke antibiotica), zwarte bes (allerhoogst in antioxidanten) en gember (remt ontstekingen). HIER TE BESTELLEN

4. Beweeg voldoende! Ga lekker naar buiten om te wandelen/ fietsen en laat je vitamine D maar stromen. Vitamine D is bewezen effectief voor een gezond en sterk immuunsysteem. Daarnaast kan je ook nog extra vitamine C en zink slikken als supplement. Vitamine C en zink zijn allebei antioxidanten die je lichaam helpen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en instandhouding van de normale werking van het immuunsysteem. Ook kun je fijn thuis sporten en meedoen aan de groepslessen op de Facebook pagina van Fresh Fitness.

De online groepslessen kan je doen op elk gewenst tijdstip! Ook kunnen wij een op maat gemaakt thuis trainingsschema maken.

Bij vragen mail naar: personaltrainerforhealth@gmail.com

Met sportieve groet,

Denise Hamelijnck
Personal Trainer for Health
www.personaltrainerforhealth.nl
075-7850047