06-24375268       info@personaltrainerforhealth.nl            

Positieve Mindset

Positieve mindset

Je geest kan je vijand zijn of je beste vriend. Wanneer je negatief bent en klaagt gaat je kwaliteit van leven, wat je dan ook meemaakt, achteruit. Is je geest gelukkig, dankbaar en optimistisch, dan zal je kwaliteit van leven, ongeacht je omstandigheden, beter zijn.

Positieve en negatieve emoties kunnen niet tegelijk in je mind aanwezig zijn. Er is er altijd één die overheerst. Het is jou verantwoordelijkheid de positieve emoties in overvloed te laten overheersen.

Wanneer je inziet dat jij het bent die de emotie vrijmaakt, dat jij de eigenaar bent van dat proces, dan maak je een belangrijkste stap. Allerlei impulsen bereiken de hele dag je onderbewustzijn zonder dat je het doorhebt. Probeer alle negatieve invloeden, zo goed als mogelijk, te vermijden en je onderbewustzijn te programmeren met positieve gedachten. Negativiteit is namelijk 3 keer zo sterk als positiviteit.

Energie is de sleutel tot een gezonde positieve geest. Wanneer je namelijk weinig energie hebt, door bv. slecht slapen, een ongezond voedingspatroon of teveel energievretende activiteiten gaat je brein klagen. Je wordt dan sneller negatief. Bij een positieve mind wordt je humeur minder snel verpest door een tegenslag.