06-24375268       info@personaltrainerforhealth.nl            

Hoe zit het met jouw visceraal vet?

Ben jij benieuwd naar de hoeveelheid vet rondom je organen?

Ook wel visceraal vet genoemd. Dit is niet zichtbaar vet en zou een waarde onder de 12 moeten hebben. Niet alleen de mensen met een te hoog BMI hebben last van dit vet, ook de slankere mensen. Een waarde hoger dan 12 geeft een vergrootte kans op verschillende gezondheidsproblemen en kan gevaarlijk zijn. Het kan bijvoorbeeld je organen in de verdrukking brengen. Je longen kunnen dan minder zuurstof krijgen wat kan zorgen voor kortademigheid. De lever raakt ook van binnen vervet en kan zijn ontgiftende functie minder goed uitvoeren. Visceraal vet produceert ook verschillende stofjes zoals vetzuren, hormonen en ontstekingseiwitten. Deze vergroten de kans op hart- en vaatziekten, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en Diabetes Type 2.

Wij kunnen je helemaal doormeten op onze Tanita weegschaal. Er zit veel verschil in nauwkeurigheid wat betreft de verschillende Tanita weegschalen. Veel zijn er zelfs heel erg onbetrouwbaar. De weegschaal die wij gebruiken is één van de meest betrouwbare van Tanita. Naast deze meting kunnen we ook je zichtbare vetlaag meten met een huidplooimeting. Deze meting scoort een hogere betrouwbaarheid als het door dezelfde trainer wordt uitgevoerd maar kan niet je visceraal vetgehalte bepalen. Dat kan bij ons alleen op de Tanita. Op de Tanita kunnen we o.a je algehele vetpercentage, spiermassa, rust metabolisme en vochtgehalte meten.

Visceraal vet zit tussen je organen
Als je visceraal vetgehalte en je vetpercentage te hoog zijn, is het belangrijk voor je gezondheid om je leefstijl te veranderen door gezonder te gaan eten, meer te gaan bewegen, maar ook door voor voldoende rust te zorgen en stress te reduceren.

Wij van personaltrainerforhealth kunnen je hierbij helpen. Wij kunnen jou personal trainer, diëtist & coach worden.

Stuur voor informatie een whatsapp/sms naar 06-24375268

Op een betrouwbare manier je visceraal vet meten