06-24375268       info@personaltrainerforhealth.nl            

Interview met Denise Hamelijnck van Personal trainer for Health

INTERVIEW MET DENISE HAMELIJNCK VAN PERSONAL TRAINER FOR HEALTH

9 vragen over haar leventje als personal trainer:

1:Hoe lang ben je al werkzaam als personal trainer?

Ik ben 10 jaar geleden begonnen als fitnesstrainer bij Fresh Fitness en door deze ervaring en diverse opleidingen heb ik genoeg zelfvertrouwen opgebouwd om te starten als zelfstandig personal trainer zo’n 5 jaar geleden. Ik heb toen HamelijnckPT (sinds 2017 Personal trainer for Health) opgestart.

2:Waarom heb je gekozen voor een carrière als personal trainer?

Ik ben personal trainer geworden omdat ik mensen wil helpen gelukkiger te worden met hun lichaam en daarbij gezonder en fitter. 12 jaar geleden was ik een onzeker meisje met overgewicht, daarom ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden die voor mij zouden werken. Ik ben mij gaan verdiepen in voeding, gezondheid en bewegen en kwam toen bij een diëtist terecht die mij verder heeft geholpen. Ik ontwikkelde zo’n grote passie om ook mensen te helpen en gelukkiger te maken dat ik besloot opleidingen te gaan doen om meer kennis te vergaren. Deze kennis paste ik als eerst toe op mijzelf en mijn familie. Uiteindelijk is mijn doel dat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen om hun doelen te verwezenlijken net als dat ik dat heb gedaan. Ik ben nu ruim 16 kg slanker en is mijn vetpercentage gedaald met zo’n 19%. Dit heeft zoveel impact gehad op mijn zelfvertrouwen en daarmee geluk in mijn leven. Gelukkig zijn is voor mij het allerbelangrijkste en gun iedereen datzelfde geluk.

3:Waarom is personal trainer zijn zo’n leuk vak?

De voldoening als klanten hun doel behalen geeft mij een geweldig gevoel. Daarnaast is het afwisselend en heb ik de mogelijkheid om echt een band met de klant op te bouwen. Zowel op het gebied van fitness, voeding en mindset kan ik mijn passie elke dag uiten. Ik voel me thuis in de sportschool en kan er echt voor mensen zijn. Ook als ze het even niet meer zien zitten en ik alleen een “”psycholoog”” ben en mijn steun/luisterend oor kan aanbieden. Ik probeer op zoveel mogelijk vlakken mijn klanten te helpen. Dit maakt mijn werk speciaal.

4:Waar ben je in gespecialiseerd?

Ik ben gespecialiseerd in gezondheid, fitheid & afslanken. Ik heb o.a. de opleiding hormoonfactor trainer bij Ralph Moorman gevolgd en kan hierdoor mijn klanten op basis van klachten (hormonale disbalansen) voorzien van adviezen. Ik kijk welke hormonen uit balans zijn en maak dan een afgestemd trainingsprogramma inclusief voedings- en suppletieadviezen. Hormonen kunnen onder andere bepalen hoe je je voelt, waar je vet op slaat, hoe snel je spiermassa aanmaakt en waarom je sommige klachten hebt. Denk o.a. aan Diabetes type 2, Burn out, darmklachten, PMS, PCOS, hoofdpijn, eczeem en auto- immuunziektes. Om mijn kennis up to date te houden en te vergroten volg ik elk kwartaal een opleiding. Daarnaast verdiep ik mij dagelijks in de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. A job isn’t just a job, it’s who I am!

5:Wat is je doelgroep?

Mijn doelgroep zijn mensen die aan hun gezondheid en lichaam willen werken en varieert van mannen tot vrouwen van elke leeftijdscategorie.Ik onderscheid mij als personal trainer doordat ik op hormonale basis werk en daardoor veel resultaat haal als het om de gekste klachten gaat. Daarnaast zorg ik door mijn open houding en gezellige werkwijze dat klanten hun doelen behalen.

6:Hoe verloopt een personal trainingssessie?

De trainingen zijn persoonlijk, resultaatgericht, uitdagend, afwisselend, vertrouwd en gezellig. In een sessie wordt altijd rekening gehouden met de wensen en behoefte van de klant. Daarna evalueren we de sessie onder het genot van een gezonde groene smoothie. Hierdoor ga je weg met een gezonde vibe.

7:Op welke behaalde resultaten ben je trots?

Ik ben trots op al mijn klanten! Ze werken stuk voor stuk hard en luisteren naar mijn adviezen. De één voelt zich na een paar weken begeleiding super fit en de ander valt in een jaar ruim 20 kg af. Alles is mogelijk als je er maar voor gaat en open staat voor een lifestyle change. Daarnaast staan er op mijn site testimonials van een aantal klanten met behaalde resultaten.

8:Welke uitdaging zou je in de toekomst graag aan gaan?

Ik zou het leuk vinden meer bekendheid te krijgen als personal trainer om zo meer mensen te kunnen helpen en Personal trainer for Health uit te breiden.

9:Wat doe je zelf om in vorm te blijven?

Mijn partner is diëtist en samen bundelen wij onze krachten. We dagen elkaar uit, eten gezond, bedenken samen recepten, sporten 5x per week en zorgen voor de nodig ontspanning.

1 tip van onze redactie: Neem een proefles bij Denise, je krijgt hier geen spijt van!