06-24375268       info@personaltrainerforhealth.nl               

Menopauze-overgang

Wil je de overgang/menopauze prettiger door komen? Wij kunnen jou daarbij helpen.

 

De menopauze/overgang is geen ziekte: het is een natuurlijk proces waarbij er een verandering optreed in je hormoonhuishouding. Vanaf een bepaalde leeftijd zal er steeds minder vaak een eisprong optreden en geleidelijk aan zullen de hormonen oestrogeen en progesteron afnemen.
Hulp met de overgang - menopauze?

80% van de vrouwen heeft last van de overgang. Klachten die erbij kunnen horen zijn slecht slapen, opvliegers, pijnlijke/stijve spieren, gewrichtsklachten, toename gewicht, hoofdpijn, stemmingswisselingen en zelfs hartkloppingen.
 
Door de hormonale veranderingen vertraagt je metabolisme, oftwel je stofwisseling. Hierdoor krijgt je lichaam steeds meer moeite met het  verbranden en verwerken van calorieën. Ook neemt geleidelijk je spiermassa af. Spieren heb je nodig om een sterk lichaam te houden (ook voor je botten) en zijn nuttig voor een snellere verbranding.
 
Wij combineren als holistisch coach personal training, i.c.m. met hormonaal voedingsadvies en coaching speciaal voor vrouwen in de overgang. Dit alles onder één dak met dé vrouwelijke trainer waar je je fijn bij voelt.
 
Whatsapp naar +31624375268 voor meer informatie. Wij bieden een gratis kennismakingsgesprek aan bij Fresh Fitness of een telefonisch contactmoment.