06-24375268       info@personaltrainerforhealth.nl            

Ademhalingstechniek Wim Hof

Ademhalingstechniek Wim Hof

Wil jij jou lichaam reinigen met een ademhalingssessie?

Elk mens heeft kilometers aan vatenstelsel in het lichaam. Daar kunnen files komen van blokkades, denk aan gif blokkades of mentale barrières.

De Wim Hof methode zorgt voor een natural high effect met een lichaam vol met zuurstof. Je zal tintelingen ervaren en misschien duizeligheid. Doe deze ademhalingstechniek liggend en zorg dat je niet gestoord kan worden.

Deze ademhalingstechniek is een krachtige ontstresser, je lichaam wordt meer alkalisch en ontstekingen worden geremd. Het kan helpen bij depressie en trauma’s opruimen. Daarnaast verbeterd het je focus en slaapkwaliteit.

Het beste kan je dit doen op nuchtere maag in de ochtend en na de sessie een koude douche. Dit kan zijn in de vorm van koud afdouchen. Je begint dan warm en verlaagt geleidelijk de temperatuur. Maximaal 30 sec. koud douchen is genoeg. Probeer ontspannen te blijven doorademen en positief tegen jezelf te praten. Je doorbloeding zal enorm verbeteren en daana zal je je energiek en gefocust voelen.

Pas wel op met deze techniek als je in een burn out zit. Tijdens het ademen stijgt namelijk je adrenaline en cortisol gehalte. Normaliter zijn deze hormonen na de sessie lager dan daarvoor wat een positief effect heeft.

Check onderstaande video om samen met Wim Hof de ademmethode uit te voeren.

Deze video is een uitleg hoe de methode werkt

https://youtu.be/nzCaZQqAs9I

Deze video is de ademhalingsoefening guided.

https://youtu.be/tybOi4hjZFQ